لوازم برقی, لوازم برقی آشپزخانه

تاریخچه لوازم خانگی | 15 وسیله آشپزخانه که شیوه زندگی ما را تغییر دادند!

آشپزخانه های مدرن با حجم عظیمی از تکنولوژی تجهیز شده اند. بسیاری از این فناوری نشان دهنده تلاش های ترکیبی مخترعان، مهندسان و دانشمندان بی شماری در طول قرن ها است. آشنایی با تاریخچه لوازم خانگی می تواند بسیار جذاب و خواندنی باشند. بدون وسایل زیر، آشپزخانه های ما نسبت به امروز کاملا متفاوت بوده اند. زیرا بایستی زمان بسیار زیادی را در آشپزخانه و صرف انجام کارهای بی شماری می کردیم:

تاریخچه لوازم خانگی چیست؟ مهم ترین لوازم آشپزخانه

تاریخچه-لوازم-خانگی-چیست-مهم-ترین-لوازم-آشپزخانه-مارکیزم

لوازم خانگی، هر یک از وسایل برقی، الکترومکانیکی یا گازی متعدد و متنوع که عمدتاً در قرن بیستم برای صرفه جویی در کار و زمان در خانه معرفی شد. در مجموع، تأثیر آن ها بر جامعه صنعتی حذف سختی و کاهش شدید زمان طولانی خانه داری و خانه داری بوده است. لوازم خانگی در خارج از جوامع شهری جهان تأثیر کمی داشته یا هیچ تأثیری نداشته است، اما در این جوامع تأثیری عمیق و حتی انقلابی از نظر اجتماعی و اقتصادی داشته است.

به عنوان مثال، این دستگاه‌ ها استقرار خانوارهای تک نفره را تسهیل کرده‌ اند. در خانواده‌ های دو والد، هر دو والدین را قادر به ورود به بازار کار کرده‌ اند و در غیر این صورت، مقدار زیادی از زمان و انرژی را که خانه‌ داران قبلاً برای تهیه غذا و شست‌و‌شو، نظافت خانه و کارهای عمومی اختصاص می‌دادند، آزاد کرده‌اند. از این رو، یک نتیجه دیگر کاهش شدید اشتغال افراد درگیر در خدمات خانگی بوده است. گرایش به استفاده از وسایل خانگی اتوماتیک و برقی برای سهولت کارهای اولیه خانه داری، پس از ایجاد، به زودی در زمینه های دیگری مانند بهداشت شخصی و نظافت گسترش یافت.

این روزها اغلب کارهای مربوط به خانه و آشپزخانه ما توسط دستگاه هایی که عمدتا برقی هستند، انجام می شوند. بنابراین آشنایی با تاریخچه لوازم خانگی می تواند برای ما خواندنی و حتی آموزنده باشد. وسایل و دستگاه هایی که باعث شدند تا ما زمان بیشتری برای پرداختن به امور شخصی و دیگر، اختصاص دهیم:

1. یخچال: از آزمایشات اولیه فشرده سازی بخار تا فریون

یخچال-از-آزمایشات-اولیه-فشرده-سازی-بخار-تا-فریون-مارکیزم

قدمت آزمایش‌ ها در فن‌آوری تبرید به اواخر قرن 18 و اوایل قرن 19 باز می‌ گردد. اولین تلاش‌ های موفقیت‌ آمیز برای ایجاد یخچال بر اساس ایده فشرده‌ سازی بخار بود. در سال 1805 بود که الیور ایوانز، مخترع آمریکایی، دستگاه خنک‌ کننده‌ ای را پیشنهاد کرد که از طریق فشرده‌ سازی بخار عمل می‌ کرد و با قرار دادن اتر در خلاء، یخ ایجاد می‌ کرد. تا این که در سال 1914 اولین یخچال برقی برای مصارف خانگی توسط Nathaniel B. Wales طراحی شد. این طرح پایه ای برای یخچال کلویناتور خواهد بود. بسیاری از تولیدکنندگان دیگر از این روش پیروی کردند و یخچال ها را طراحی و ساختند. این ماشین‌ های اولیه برای کار کردن نیاز به موتورها و کمپرسورهایی داشتند که در خانه نصب می‌ شدند.

اما به دلیل استفاده از آمونیاک، دی اکسید گوگرد و متیل کلرید در فرآیند خنک سازی، این یخچال ها پتانسیل بسیار خطرناکی را داشتند. هنگامی که یخچال ها نشت کردند، مواد شیمیایی آزاد شده می تواند کشنده باشد. بنابراین، در دهه 1920، تولیدکنندگان پیشرو یخچال فریجیدر، جنرال موتورز، و دوپونت به یکدیگر ملحق شدند تا فریون را ایجاد کنند. مبرد ایمن تری که غیر سمی است.

2. اجاق برقی: روشی ساده تر و تمیزتر برای آشپزی

ویلیام هادوی با موفقیت در سال 1896 حق ثبت اختراع اجاق برقی را به ثبت رساند. مدتی طول کشید تا اجاق برقی رایج شود، زیرا بسیاری از شهرها و روستاها هنوز برق نداشتند. پیکربندی اکثر اجاق‌ های برقی معمولی امروزی به سال 1906 باز می‌ گردد، زمانی که دیوید کرل اسمیت برای ثبت اختراع اجاق گاز Kalgoorlie درخواست ثبت کرد. دستگاه پیشنهادی دارای اجاق گازی بود که از اجاق‌ های برقی تشکیل شده بود که روی یک کوره و اجاق قرار می‌ گرفت.

در اواخر دهه 1920، اجاق‌ های برقی به رقابت شدیدی برای همتایان گازسوز خود تبدیل شده بودند. بسیاری از مصرف کنندگان به دلیل سهولت استفاده و تعمیر و نگهداری کم، جذب نسخه های الکتریکی تازه موجود شدند.

3. اجاق برقی: ایجاد اجاق ها و اجاق های الکتریکی ترکیبی

اجاق-برقی-ایجاد-اجاق-ها-و-اجاق-های-الکتریکی-ترکیبی-مارکیزم

اختراع اجاق برقی با اجاق برقی همراه است. اگرچه فناوری‌ های آن‌ ها متفاوت است، اما هر دو در زمان عرضه به بازار به عنوان یک واحد فروخته می‌ شوند و هنوز هم هستند. ایجاد اولین اجاق برقی در تاریخچه لوازم خانگی اغلب به توماس آهارن نسبت داده می شود که از اجاق او در هتل ویندزور اتاوا در سال 1892 استفاده شد. حق اختراع ویلیام هادوی در سال 1892 برای اجاق گاز برقی نیز شامل طراحی اجاق بود که به طور گسترده به عنوان اولین حق ثبت اختراع برای اجاق برقی شناخته می شود. کوره های برقی با استفاده از دو المنت گرم شده، یکی در بالا و دیگری در پایین کار می کنند. یک فن به گردش گرمای ایجاد شده توسط عناصر کمک می کند.

4. مایکروویو: تحقیقات رادار و آشپزی راحت

ایجاد اجاق مایکروویو در واقع محصول جانبی آزمایشات مربوط به رادار بود. در سال 1945 دکتر پرسی اسپنسر متوجه شد که وقتی مشغول تحقیق در مورد رادار رزمی فعال بود، شکلات موجود در جیبش ذوب شد. اسپنسر استنباط کرد که گرمای تولید شده توسط مگنترون های تولید کننده مایکروویو می تواند در پخت و پز استفاده شود. او حق ثبت اختراع اولین اجاق مایکروویو را از طریق کارفرمایش Raytheon به ثبت رساند.

اولین مایکروویو تجاری موجود در سال 1947 وارد بازار شد و Radarange نام داشت. قد آن تقریباً 6 فوت (1.8 متر) و وزن آن تقریباً 750 پوند (340 کیلوگرم) بود. اندازه مایکروویوها کماکان کاهش یافت، اما این دستگاه به کندی محبوبیت پیدا کرد زیرا بسیاری از مردم از اثرات نامطلوب تشعشع می ترسیدند.

5. فریزر خانگی: پس از جنگ جهانی دوم ساخته و فروخته شد

فریزر-خانگی-پس-از-جنگ-جهانی-دوم-ساخته-و-فروخته-شد-مارکیزم

تاریخچه فریزرهای خانگی تا حد زیادی از یخچال پیروی می کند. هر دو فناوری با استفاده از یک روش فشرده سازی بخار به منظور کاهش دما کار می کردند. اولین فریزرهای تجاری برای مصارف خانگی در دهه 1940 طراحی شدند. در این مرحله یخچال‌ ها و فریزرها از فریون استفاده می‌ کردند و این فناوری را بسیار ایمن‌ تر از تکرارهای قبلی می‌ کرد.

تنها پس از جنگ جهانی دوم بود که فریزرها به طور گسترده تولید و فروخته شدند. امروزه بیشتر یخچال‌ها و فریزرها به صورت یک واحد فروخته می‌ شوند و به مصرف‌ کنندگان این امکان را می‌ دهند که مواد غذایی را هم در کوتاه‌ مدت و هم طولانی‌ مدت حفظ کنند.

6. ماشین ظرفشویی: توسط یک جامعه آمریکایی اختراع شد

توسط-یک-جامعه-آمریکایی-اختراع-شد-مارکیزم

اولین طرح ها برای ماشین ظرفشویی در اواسط قرن 19 ظاهر شد که به ترتیب توسط جوئل هاتون و ال. ای الکساندر ایجاد شد. هر دو طرح از وسایل چوبی دستی بودند و هیچ کدام کارآمد یا کاربردی نبودند.

در سال 1887، ژوزفین کاکرین وسیله‌ ای اختراع کرد که می‌ توانست ظروف او را سریع‌ تر از خادمانش بشویید، در حالی که از ظروف چینی او در برابر شکستن محافظت می‌ کرد. این شامل محفظه‌ های سیمی برای بشقاب‌ ها و فنجان‌ ها بود که در یک دیگ مسی قرار می‌ گرفتند و موتوری که دیگ را در حالی که با آب صابون پر می‌شد می چرخاند.

اختراع کاکرین در نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال 1893 به نمایش گذاشته شد و او در ادامه کیچن اید را تأسیس کرد. شرکتی که ماشین های لباسشویی او را تولید می کرد. با وجود این، ماشین ظرفشویی تا دهه 1950 به لوازم خانگی محبوب تبدیل نشد.

7. دفع زباله: جزء اصلی آشپزخانه های آمریکایی

به طور قابل توجهی در ایالات متحده رایج تر از سایر نقاط جهان، اولین واحد دفع زباله در سال 1927 توسط جان دبلیو هامز اختراع شد. او در سال 1935 حق امتیازی برای دستگاه خود دریافت کرد و شرکت تولیدی خود را InSinkErator در سال 1940 تأسیس کرد. ایده پشت دفع زباله ساده بود. ضایعات مواد غذایی به طور ناکارآمد دفع می شدند و چیزی باید تغییر می کرد. ضایعات غذا هنگام سوزاندن در کوره های زباله سوز، انرژی بیشتری نسبت به تولید آن مصرف می کردند. به نظر هامس کارآمدتر بود که زباله ها را از طریق زیرساخت های از قبل موجود، مانند سیستم های فاضلاب، دفع کند.

در ابتدا، ممنوعیت های شدیدی برای رهاسازی ضایعات مواد غذایی در سیستم فاضلاب وجود داشت و هامس یک نیروی ابزاری در مذاکره مجدد این ممنوعیت ها با دولت های محلی بود. امروزه 50 درصد خانه های آمریکایی دارای واحد دفع زباله هستند.

8. مخلوط کن: از نوشیدنی های مخلوط تا داروها

از-نوشیدنی-های-مخلوط-تا-داروها-مارکیزم

اولین مخلوط کن برای کمک به ایجاد میلک شیک و مالت اختراع شد. این طرح که توسط استفان پوپلاوسکی در سال 1922 اختراع شد، دارای ظرفی بود که به یک تیغه چرخان متصل شده بود و به یک موتور متصل بود. طرح های رقیب شامل Waring Blender بود که در سال 1937 توسط فرد اوسیوس ساخته شد و توسط فرد وارینگ تامین مالی شد. Waring Blender به یک قطعه حیاتی از تجهیزات پزشکی تبدیل شد و به دکتر جوناس سالک در ساخت واکسن فلج اطفال کمک کرد.

9. کتری برقی: فناوری چای خوری

در سال 1893، کرومپتون و شرکت اولین کتری برقی را در انگلستان عرضه کردند. اگرچه به دلیل محدودیت های تکنولوژیکی آن زمان، عنصر گرم کتری نمی توانست در آب غوطه ور شود. این عنصر در عوض در محفظه ای زیر کتری قرار داشت که متأسفانه باعث شد کتری برقی نسبت به همتایان سنتی خود که روی اجاق گاز قرار می گیرند کمتر کاربردی باشد.

در سال 1922، مهندس لزلی لارج این مشکل را با ایجاد عنصری متشکل از سیمی که به دور یک هسته پیچیده شده بود و درون یک محفظه فلزی پوشانده شده بود، حل کرد. اولین کتری اتوماتیک در سال 1955 توسط راسل هابز ساخته شد. این کتری دارای ترموستاتی بود که وقتی آب به جوش می آمد منعطف می شد و جریان را قطع می کرد و به طور موثر کتری را خاموش می کرد. از همین فناوری در کتری های امروزی استفاده می شود.

10. میکسر برقی: پخت ساده

در حالی که اولین حق ثبت اختراع برای تخم مرغ کوب در تاریخچه لوازم خانگی، همزن و همزن برقی در دهه 1850 ظاهر شد، تا سال 1908 بود که هربرت جانسون اولین همزن برقی پایه را اختراع کرد. او از تماشای نانوایی که خمیر را با یک قاشق فلزی مخلوط می‌کرد الهام گرفت و شروع به ساخت یکی از نمادین‌ترین وسایل پخت خانگی کرد که هنوز هم موجود است. تکرارهای اولیه دستگاه عمدتاً در نانوایی های صنعتی استفاده می شد. در سال 1919 جانسون با موفقیت میکسر پایه خود را با نام “آشپزخانه آماده کننده غذا” منتشر کرد.

11. زودپز، اجاق گاز فشاری: وسیله ای از قرن هفدهم

وسیله-ای-از-قرن-هفدهم-مارکیزم

تاریخچه زودپز به سال 1679 باز می گردد، زمانی که فیزیکدان فرانسوی دنیس پاپن “هضم بخار” را اختراع کرد. هاضم یک ظرف دربسته بود که از فشار بخار برای سرعت بخشیدن به زمان پخت غذا استفاده می کرد. در سال 1924 اولین کتاب دستور پخت زودپز توسط خوزه آلیکس منتشر شد. در سال 1938 اجاق گاز Flex-Seal، اولین زودپز در نظر گرفته شده برای مصارف خانگی، توسط آلفرد ویشر اختراع شد.

اولین زودپزهای تجاری روی اجاق گاز استفاده شدند، اما در سال 1991 زودپزهای برقی محبوبیت پیدا کردند. این اجاق‌های جدید دارای یک تایمر و یک منبع حرارتی الکتریکی بودند.

12. توستر: ساختن صبحانه ساده از سال 1926

در سال 1893، در زمینه تاریخچه لوازم خانگی، آلن مک مسترز اولین توستر برقی را اختراع کرد. قبل از این، نان را با قرار دادن برش ها در یک قاب برشته و گرم کردن آن روی شعله یا روی کباب برشته می کردند. اولین توستر پاپ آپ تا سال 1919 که توسط چارلز استریت اختراع شد ظاهر نشد. طرح Strite برای استفاده در رستوران در نظر گرفته شده بود، اما در سال 1926 با نام Toastmaster در دسترس عموم قرار گرفت. Toastmaster تا دهه 1930 شروع به کار نکرد، زمانی که نان از پیش برش شده سرانجام در اکثر خواربارفروشی ها و نانوایی ها عادی شد.

13. آرام پز: با الهام از داستان یک مادر

ایروینگ ناکسون با الهام از داستانی که مادرش از یک خورش سنتی یهودی آرام پز برای او تعریف کرد، در سال 1936 برای ثبت اختراع یک آهسته پز درخواست داد. در سال 1940 این حق اختراع به او اعطا شد و سپس طرح خود را به Rival Manufacturing فروخت.

در دهه 1970، Rival Manufacturing اولین آهسته پز برقی تجاری – Crock Pot را عرضه کرد. بزرگترین نقطه فروش دستگاه این بود که به مادران اجازه می داد کار کنند، در حالی که غذای عصرانه به آرامی در طول روز بدون نظارت پخته می شد. امروزه نام تجاری Crock Pot مترادف با پخت آهسته است و این دستگاه همچنان یک وسیله محبوب در خانه ها در سراسر جهان است.

14. قهوه ساز: 110 سال قطره ای قهوه

قهوه قرن هاست که در فرهنگ های مختلف وجود داشته است. اطلاعات کمی در مورد منشاء اولیه تولید قهوه به طور قطعی وجود دارد، اگرچه پیشنهاد می شود که اولین دستگاه پرکولاتور قهوه در سال 1818 ظاهر شد.

اولین قهوه‌ ساز قطره‌ای شبیه به دستگاه‌ های مدرن امروزی توسط Meltitta Bentz در سال 1908 طراحی شد. بنتز اولین فیلتر قهوه را از کاغذ لکه‌ دار ایجاد کرد و روشی برای تهیه قهوه ایجاد کرد که هنوز هم در دستگاه‌ های قهوه استفاده می‌ شود.

15. یخ ساز، توزیع کننده یخ: قرن ها پتنت جالب

اولین حق ثبت اختراع در تاریخچه لوازم خانگی برای یک ماشین یخ در سال 1851 به جان گوری اعطا شد. پس از آن الکساندر توئینینگ حق اختراع یک یخ ساز را در سال 1853 ثبت کرد. Twining همچنین اولین روش های مصنوعی تولید یخ را ایجاد کرد. با این حال، تا سال 1929 بود که اولین ماشینی که قادر به تولید یخ خوراکی بود اختراع شد. توسط پروفسور یورگن هانس، که شرکتی برای تولید ماشین های یخ تجاری (و بعداً واحدهای تهویه مطبوع) در سال 1932 تأسیس کرد، اختراع شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 1 =
Powered by MathCaptcha