این روزها قهوه جایگاه ویژه ای در بین افراد دارند و برای تامین انرژی خود در طی روز، ممکن است چندین بار قهوه بنوشند. همچنین قهوه در انواع و مدل های مختلفی درست می شود که هر کدام، طرفداران خاص خود را دارد. ابزارها و دستگاه های برقی و غیر برقی بی شماری نیز توسط برندهای مختلف تولید و روانه بازر شده است که فرنچ پرس یکی از آن هاست. در این مقاله درباره فرنچ پرس چیست؟ و چه کاربرد و عملکردی دارد بیشتر خواهیم گفت.
فرنچ پرس چیست؟
اگر ندانید فرنچ پرس، پرس قهوه یا کافه چیست، نمی توانید خود را یک باریستای خانگی مناسب بنامید. با این قهوه ساز، شما تصمیم می گیرید که برای تهیه طعم های غلیظ این دم نوش به چه مقدار قهوه، آب و فشار نیاز دارید. این دیگ پرس استوانه ای دارای یک پیستون و فیلتر توری است که امکان تجربه عملی بیشتری را فراهم می کند. استفاده از این دستگاه برای درست کردن قهوه صبحگاهی شما، فقط 4 دقیقه زمان خواهد برد. بهتر از همه، انعطاف پذیری این روش دم آوری اجازه می دهد تا هر بار تنوع بیشتری از قهوه ایجاد شود. در اینجا مکانیسم و قطعات فرنچ پرس به طور کامل نشان داده شده است:
فرنچ پرس یک دستگاه دم کردن قهوه است که از فلز یا شیشه ساخته می شود. با استفاده از این قهوه ساز، قهوه را فشار می دهید تا دم آوری فیلتر شده به دست آورید. این روش دم کردن دستی نامیده می شود زیرا شما از دست خود برای فرآیند دم کردن استفاده می کنید به جای اینکه یک دستگاه آن را برای شما انجام دهد.
فرنچ پرس چگونه عمل می کند؟
- شما باید خیلی مراقب نحوه ریختن آب باشید و این کار را خیلی سریع انجام ندهید. با فرنچ پرس چنین خطری وجود ندارد. تقریباً خطاناپذیر است.
- استفاده از آن برای باریستاهای خانگی که شروع به کار می کنند بسیار ساده است. کافی است آن را با دانه های قهوه پر کنید، آب جوش را با حرکت دایره ای به آن اضافه کنید و چند دقیقه بعد به آرامی پیستون را فشار دهید.
فرنچ پرس ها دارای موارد زیر هستند:
- پیستون
- درب
- دهانه
- میله
- دسته
- صفحه مارپیچ
- فیلتر توری
- صفحه متقاطع
- قاب
- بشر و پایه
اگرچه فرنچ پرس ها در اندازه های مختلف از سه تا دوازده فنجان هستند، یک پرس قهوه با اندازه استاندارد می تواند چهار فنجان، یعنی نیم لیتر یا 17 اونس را دم کند، که برای تهیه دو فنجان کامل قهوه کافی است.
فرنچ پرس برای چه مواردی استفاده می شود؟
فرنچ پرس برای تهیه قهوه ای با طعم غنی استفاده می شود و به روغن های معطر طبیعی قهوه اجازه می دهد تا دم نوش شما را با طعم های زیادی آغشته کنند. قهوه فشرده یک روش مراقبه برای تهیه قهوه است که به شما کنترل بیشتری بر کیفیت دم کرده است. خاک های میکرو که از فیلتر توری عبور می کنند، طعم دم نوش را حتی بیشتر می کند و به آن احساس پری بیشتری می دهد.
نحوه کارکرد فرنچ پرس چیست؟
فرنچ پرس از طریق دم کردن غوطه ور کار می کند. این کار شامل غوطه ور کردن تفاله های قهوه برای خیساندن در آب داغ برای چند دقیقه و سپس فرو بردن آن ها برای جدا کردن دم کرده حاصل از تفاله های باقی مانده است. یادگیری طرز تهیه قهوه فرنچ پرس به درستی برای جلوگیری از سوزاندن قهوه یا شروع زودهنگام قهوه کلیدی است. از طرف دیگر، اگر می خواهید کمتر تجربه دم کردن قهوه را امتحان کنید، روش های دیگر دم کردن قهوه در دسترس هستند.
نحوه استفاده از قهوه ساز فرنچ پرس، و چگونه با آن کار نکنیم؟!
با توجه به اینکه این یکی از محبوب ترین روش های دم کردن قهوه در جهان است. درست کردن قهوه عالی با استفاده از فرنچ پرس در واقع بسیار ساده است اگر از چند قانون پیروی کنید. وقتی نحوه استفاده درست از فرنچ پرس را به شما نشان دادیم، قهوهای دائماً خوشمزه درست میکنید که بسیار بهتر از آن چیزی است که اکنون دم میکنید.
این یک قهوه ساز است که از یک لیوان، پایه، دسته و یک پیستون تشکیل شده است. قسمت اصلی آن یک فنجان است که محل قرار دادن تفاله قهوه و آب داغ است. پایه و دسته به لیوان متصل است. اینها تضمین می کنند که خود یا سطحی که آن را روی آن قرار می دهید نمی سوزانید. شما دارای درب با فیلترها و پیستون متصل هستید. با این حال، مونتاژ آن ها نسبتاً بصری است، و کل راه اندازی بسیار ساده است.
بهترین بخش این است: بدون نیاز به فیلتر کاغذی. با دم کردن پرس فرنچ، زمین ها مستقیماً در آب داغ خیس می شوند. این بدان معنی است که این نوعی دم کردن غوطه ور است. تفاله های قهوه به جای چند ثانیه کوتاه (مثلاً روش های قطره ای) برای چند دقیقه در آب داغ غوطه ور می شوند.
برای اینکه هر بار قهوه خوبی داشته باشید، مهم است که بدانید فرنچ پرس خود را جدا کرده و تمیز کنید. سعی کنید این کار را یک بار در ماه انجام دهید. این واقعا کمک می کند. چیزی بیشتر از شستشوی ساده آن وجود دارد.
-
مرحله 1: پرس خود را از قبل گرم کنید
اولین کاری که باید انجام دهید این است که پرس فرنچ خود را از قبل گرم کنید. این یک مرحله مهم در تمام روش های دم کردن قهوه است. پیش گرم کردن تجهیزات دم کردن، از نوسانات دمای دم شما جلوگیری می کند زیرا تجهیزات سرد و آب گرم یکدیگر را یکنواخت می کنند.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقداری آب داغ به پرس اضافه کنید، آن را بچرخانید تا در لمس گرم شود و سپس آب را دور بریزید. به عنوان یک امتیاز اضافی، پیش گرم کردن پرس فرنچ به شما کمک می کند قهوه خود را برای مدت طولانی تری گرم تر نگه دارید.
-
مرحله 2: پودر قهوه خود را وزن کنید
آنچه اندازه گیری می کنید تا حد زیادی به اندازه پرس قهوه و مقدار قهوه ای که می خواهید بستگی دارد. امیدوارم از یک آسیاب خوب برای پرس قهوه برای آسیاب تازه دانه های خود استفاده کرده باشید. برای روش اصلی، شما یک آسیاب درشت متوسط میخواهید. در صورت نیاز به جدول زیر دستورالعمل ها مراجعه کنید. برای موارد بیشتر، آسیاب های خود را با استفاده از ترازو به جای قاشق اندازه گیری کنید.
-
مرحله 3: اندازه گیری/وزن آب و بررسی دما
مجدداً به جدول زیر مراجعه کنید تا نسبت قهوه به آب خود را برای پرس قهوه بدست آورید اما نسبت هسته ای که باید در نظر بگیرید 1:15 است. این یعنی 1 قسمت قهوه به ازای هر 15 قسمت آب. آب را به هر روشی که برای شما مفید است گرم کنید. توصیه میکنیم از کتری اجاق گاز یا کتری استفاده کنید: اگر دماسنج یا کتری با کنترل دما دارید، دمای آب پرس قهوه توصیه شده ۱۹۵ تا ۲۰۵ درجه فارنهایت است.
-
مرحله 4: پودر قهوه و آب داغ را اضافه کنید
تفاله قهوه خود را به فرنچ پرس از قبل گرم شده اضافه کنید و سپس نسبت صحیح آب داغ را در یک بار بریزید. سپس باید قاشق خود را بردارید و قهوه خود را سریع هم بزنید تا مطمئن شوید که تمام تفاله های قهوه شما به درستی در آب شما غوطه ور شده است.
-
مرحله 5: درب را بگذارید و زمان بندی را شروع کنید
خب حالا بعد از گذاشتن درب فرنچ پرس چه کار باید بکنیم؟ قرار دادن درب به عایق بندی پرس کمک می کند و حرارت را در هنگام دم کردن قهوه شما حفظ می کند. تایمر خود را تنظیم کنید و سپس بازی انتظار را انجام دهید! زمان استاندارد تند پرس قهوه 4 دقیقه است، اما بعداً می توانید آن را مطابق با ترجیحات خود تنظیم کنید.
-
مرحله 6: به آرامی Plunger را به سمت پایین فشار دهید
پس از گذشت زمان کافی، پیستون را به آرامی فشار دهید. مطمئن شوید که آن را تا انتها فشار داده اید، در غیر این صورت قهوه شما به دم کشیدن بیش از حد ادامه می دهد.
-
مرحله 7: قهوه جوشانده
ما توصیه می کنیم قهوه خود را قبل از سرو، تخلیه کنید، زیرا هر چه قهوه شما در ظرفی با تفاله قهوه بیشتر باشد، طعم بیشتری از آن خارج می شود. مطمئنا شما قهوه تلخ و بیش از حد استخراج شده نمی خواهید!
-
مرحله 8: سرو کنید و لذت ببرید
جدول:
تعداد فنجان قهوه | قدرت مطلوب | میزان قهوه | میزان آب |
3 فنجان | Mild Medium Strong |
4 Tbsp/22g 5 Tbsp/30g 6 Tbsp/35g |
12oz / 350ml |
4 فنجان | Mild Medium Strong |
5 Tbsp/31g 7 Tbsp/42g 8 Tbsp/50g |
17oz / 500ml |
6 فنجان | Mild Medium Strong |
7 Tbsp/44g 10 Tbsp/59g 12 Tbsp/71g |
24oz / 700ml |
8 فنجان | Mild Medium Strong |
10 Tbsp/63g 14 Tbsp/84g 17 Tbsp/101g |
34oz – 1000ml |
12 فنجان | Mild Medium Strong |
16 Tbsp/94g 21 Tbsp/126g 25 Tbsp/151g |
51 oz / 1500ml |
- با قرار دادن فرنچ پرس روی یک سطح خشک و صاف شروع کنید. دسته را محکم نگه دارید، سپس پیستون را بیرون بکشید.
- سپس به ازای هر 6.7 اونس (200 میلی لیتر) آب، یک قاشق غذاخوری پر (7 تا 8 گرم) آسیاب درشت متوسط به قابلمه اضافه کنید. یا نسبت آسیاب قهوه به آب 1:12
- سپس، آب داغ، نه کاملاً جوشیده (در یا حدود 200 درجه فارنهایت) را در ظرف بریزید و به آرامی هم بزنید.
- اکنون، پیستون را با دقت دوباره در قابلمه قرار دهید، درست بالای آب و قهوه آسیاب شده متوقف شود (هنوز فرو نروید)، و بگذارید 3-4 دقیقه بماند.
- در نهایت، پیستون را به آرامی به سمت پایین فشار دهید و فشار ثابتی اعمال کنید.
- پس از هر بار استفاده، قابلمه را با آب و مواد شوینده ملایم بشویید و کاملا خشک کنید.
نسبت قهوه فرنچ پرس عالی برای تهیه قهوه عالی چیست؟
نسبت کامل قهوه فرنچ پرس به طور کلی 1:12 در نظر گرفته می شود، یعنی یک قسمت قهوه به 12 قسمت آب. با این حال، این نسبت را می توان مطابق با ترجیحات سلیقه شخصی شما تنظیم کرد، زیرا برخی از افراد قهوه قوی تر یا ضعیف تر را ترجیح می دهند.
برای 2 فنجان چقدر قهوه در فرنچ پرس می ریزید؟
مقدار قهوه لازم برای فرنچ پرس؟مقدار قهوه ای که باید در فرنچ پرس برای 2 فنجان قرار دهید به اندازه فرنچ پرس و قدرت مورد نظر قهوه شما بستگی دارد. به عنوان یک دستورالعمل کلی، یک فرنچ پرس که 2 فنجان (یا 12 اونس) قهوه درست می کند، به 14 تا 16 گرم تفاله قهوه نیاز دارد. این معادل حدود 3 تا 4 قاشق غذاخوری قهوه است. بنابراین نسبت قهوه به آب تقریباً 1:15 است. “فرنچ پرس چیست؟”
چه نوع قهوه ای برای فرنچ پرس مناسب است؟
دم کردن قهوه فرنچ پرس معمولا با برشته های متوسط تا تیره تکمیل می شود. اگر ترجیح می دهید شیر و شکر را به قهوه خود اضافه کنید، به خوبی با فرنچ پرس هماهنگ می شود. طعم غنی، خاکی و شکلاتی قهوه با لمس شیر بیشتر می شود.
قهوه فرنچ پرس چه مدت باید دم بکشد؟
برای خلاصه از دستور بالا، ابتدا مقدار کمی آب جوش ریخته، هم می زنیم و صبر می کنیم. سپس آب باقی مانده را میریزیم و دوباره هم میزنیم و صبر میکنیم. 3-4 دقیقه زمان “بهینه” برای به دست آوردن یک فنجان با قدرت متوسط از یک پرس قهوه است.
اگر قهوه سبک تر را ترجیح می دهید، دسته ای را کمی زودتر تمام کنید. اگر طرفدار چیزهای قوی تر هستید، به آن زمان بیشتری بدهید. با این حال، من زمان زیادی به آن نمیدهم، زیرا ممکن است قهوه را با اجازه دادن به استخراج بیش از حد و تلخ شدن آن خراب کنید.
تفاوت بین یک قهوه ساز و یک فرنچ پرس چیست؟
تفاوت اصلی بین فرنچ پرس و قهوه ساز قطره ای این است که تفاله های قهوه مورد استفاده برای فرنچ پرس برای مدت طولانی تری در آب داغ قرار می گیرند. در عوض یک قهوه ساز قطره ای اجازه می دهد تا آب داغ به سرعت از تفاله های قهوه عبور کند تا روغن های طبیعی لازم را از قهوه استخراج کند.
چه قهوه ای برای فرنچ پرس بهترین است؟
برای این که بدانید چه قهوه ای برای فرنچ پرس بهترین است، این دانه های قهوه را برای دم کردن فرنچ پرس با توصیه های باکیفیت دانه های قهوه عربیکا بررسی کنید. به طور کلی، برای طعم بیشتر باید از قهوه روست متوسط یا تیره استفاده کنید. نت های خاکی، آجیلی و کاراملی بهترین عملکرد را دارند، اما در نهایت به ترجیحات شخصی بستگی دارد.
چه آسیاب برای یک فرنچ پرس خوب است؟
آسیاب درشت برای فرنچ پرس خوب است. باید به اندازه ای کوچک باشد که در فیلتر مشبک گیر نکند، در عین حال به اندازه ای بزرگ باشد که از آن سر نخورد. ما قهوه آسیاب شده در اندازه کوچک را در فرنچ پرس توصیه نمی کنیم. برای جزئیات بیشتر آسیاب، به یک نمودار آسیاب قهوه مراجعه کنید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که از آسیاب خوب برای پرس قهوه خود استفاده می کنید تا هر بار آسیاب مناسبی داشته باشید.