لوازم برقی, لوازم برقی آشپزخانه

مزایا و معایب مایکروویو، قبل از استفاده این فاکتورها را بسنجید!

مزایا-و-معایب-مایکروویو-1-مارکیزم

مایکروویوها به دلیل راحت کردن کار آشپزی و سرعت بخشیدن به آن، چند سالی ایست که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. استفاده از این لوازم برقی آشپزخانه به قدری گسترش پیدا کرده است که برخی از افراد آشپزخانه مدرن را بدون مایکروویو “ناقص” می دانند. با این حال، مانند تمام وسایللی که تا به الان برای راحتی و سهولت کارهای بشر، اختراع شده اند، مایکروویوها نیز دارای معایب خاصی هستند. هدف این مقاله بررسی منصفانه مزایا و معایب مایکروویو می باشد. اگر شنیده اید که مردم شایعه سازی می کنند که غذای مایکروویو می تواند باعث سرطان شود و یا شایعاتی از این قبیل، لازم لست تا با این مقاله همراه ما باشید.

مزایای استفاده از مایکروویو

سهولت استفاده و راحتی مایکروویوها نقطه عطف آن هاست. در حالی که استفاده از مایکروویو مزایای متعدد دیگری نیز دارد، از جمله تنظیمات دقیق آن، راحتی پخت و پز کیک و … . در زیر موارد دیگری وجود دارد که ممکن است اگر از مایکروویو استفاده می کنید، از قبل متوجه آن ها شده باشید.

1- گرم کردن سریع

مزایا-و-معایب-مایکروویو-2-مارکیزم

مهم ترین مزیت استفاده از دستگاه برقی مایکروویو این است که گرم کردن غذای بسته بندی شده یا گرم کردن باقیمانده غذا، بسیار سریع و آسان است. هنگامی که یک مایکروویو غذا را گرم می کند، یک مگنترون امواج رادیویی ایجاد می کند که سپس انرژی گرمایی را مستقیماً به مولکول های هر چیزی که گرم می کند منتقل می کند. امواج رادیویی از طریق غذا به همان اندازه جریان می یابد که ظرف در مایکروویو روی صفحه گردان می چرخد.

مولکول‌ های درون غذا یا مایع به‌ شدت سریع ارتعاش می‌ کنند و به آن اجازه می‌ دهند تا سریع گرم شود. دستگاه های مایکروویو نسبت به اجاق‌ های معمولی، به نسبت بیشتر دوستدار محیط زیست هستند، زیرا باعت انتشار گازهای مضر در هوا نمی شوند.

2- برنامه های آشپزی دقیق

برنامه های آشپزی در اکثر مایکروویوها از قبل بارگذاری شده اند و به شما این امکان را می دهند که آنچه را که می خواهید بپزید، انتخاب کنید. این روزها، مایکروویوهای جدید با تعداد زیادی دستور العمل از پیش بارگذاری شده، برای تنظیم تایمر ارائه می شوند.

با یک دستگاه مایکروویو، تنها کاری که باید انجام دهید این است که تایمر را تنظیم کنید، راه بروید و منتظر بمانید تا پخت سوپ تمام شود! از این راحتتر ممکن است؟!

وقتی مایکروویو به صدا درآمد، می توانید برگردید و سوپ خود را از محفظه خارج کنید و تنها کمی منتظر بمانید تا خنک شود. شما همچنین با پختن آن در کاسه، جایی که سوپ را می خورید، مقداری از شستن اضافی برای خود صرفه جویی کرده اید. برخلاف یک اجاق گاز معمولی، مجبور نیستید آن جا بایستید و پختن سوپ را تماشا کنید و هم بزنید تا به ته نچسبد و نسوزد.

3- تمیز کردن آسان دستگاه

یکی از برجسته ترین مزایای مایکروفر این است که تمیز کردن ظروف و حفره پخت و پز نسبتاً ساده است. در مایکروویو، غذا یا مایع به سرعت گرم شده و به سرعت پخته می شود. هنگام تهیه غذاهایی مانند سوپ، ممکن است پاشیده شدن زیادی وجود داشته باشد اما لازم است بگوییم که نگران نباشید زیرا تمیز کردن آن بسیار راحت است!

از آنجایی که مواد داخل فر شیشه ای و صاف است، تمیز کردن حفره پخت بسیار ساده است. اگر سطح کثیفی بیشتر بود، تنها چیزی که نیاز دارید یک حوله مرطوب برای تمیز کردن آن ها است.

4- می توان از آن برای یخ زدایی مواد غذایی استفاده کرد

یکی دیگر از مزایای قابل توجه استفاده از مایکروویو نسبت به اجاق OTG این است که می توان از مایکروویو برای یخ زدایی منجمد استفاده کرد. غذای منجمد را در مدت زمان کوتاهی ذوب کرده و می پزد و البته، طعم آن را حفظ می کند.

می‌توانید در حین انجام کارهای معمولی خود با استفاده از گزینه یخ زدایی، غذا را در مایکروویو قرار دهید تا یخ‌ زدایی شود؛ و هنگامی که کارهایتان را تمام کردید، می توانید به سرعت اقلام یخ زدایی شده را بدون اینکه ساعت ها منتظر یخ زدایی روی پیشخوان بمانید، آماده کنید.

مایکروویوهای جدید دارای عملکرد دوگانه یخ زدایی هستند که می توانید مواد غذایی را مطابق با ورودی وزن یا تنظیم تایمر یخ زدایی کنید. اگر در مورد نحوه استفاده از ویژگی یخ زدایی سردرگم هستید، می توانید راهنمای مایکروویو ما را برای یادگیری نحوه یخ زدایی مواد غذایی مشاهده کنید.

5- ایمن برای کودکان

استفاده از مایکروویو برای کودکان (در سنین مشخص) نسبت به استفاده از اجاق گاز، گزینه ای به مراتب ایمن تر است. برخلاف اجاق‌ های معمولی که دود بیشتری در آشپزخانه منتشر می‌ کنند، مایکروفر کمترین دود و گرما را تولید می‌کند.

پخت و پز در مایکروویو برای کودکان بی خطر است زیرا دمای بالایی ایجاد نمی کند که باعث سوختگی شود. برخی از مدل های مایکروفر دارای صفحه کنترل لمسی هستند که برای کودکان در سنین پایین تر نیز بسیار مناسب است.

6- تنظیمات حرارت متغیر

مزایا-و-معایب-مایکروویو-3-مارکیزم

این روزها، مایکروویوها دارای قابلیت های فراوانی برای تنظیم تایمر هستند. مایکروویوها تنظیمات حرارتی مختلفی را ارائه می‌ دهند، بنابراین می‌ توانید زمان پخت غذا و میزان قدرت مورد نظر خود را انتخاب کنید.

با چنین مایکروویوی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که تایمر را تنظیم کنید، بروید و به کارهای دیگران برسید، زیرا غذای شما دقیقاً خودش پخته شود. شما فقط باید منتظر بمانید تا مایکروویو بوق بزند تا از یک غذای کاملاً پخته شده لذت ببرید.

7- صرفه جویی در انرژی از عوامل اصلی در بحت مزایا و معایب مایکروویو

یکی دیگر از مزایای پخت و پز در مایکروویو این است که باعث صرفه جویی در هزینه برق شما می شود. در مقایسه با اجاق های معمولی، اجاق های مایکروویو انرژی کمتری مصرف می کنند. توان مایکروفر بین 600 تا 1200 وات است. می توانید اجاق مایکروویو را طوری تنظیم کنید که به طور خودکار روشن و خاموش شود. وقتی زمان پخت و درجه حرارت به هدف برسد نیز، فر خاموش می شود.

8- بدون تغییر در طعم و تغذیه

غذاهایی که در مایکروویو پخته می شوند، مغذی تر از غذاهای پخته شده در اجاق گاز معمولی هستند. به دلیل روش پخت سریع، غذا نمی سوزد و تمام طعم ها و مواد مغذی خود را حفظ می کند.

معایب استفاده از مایکروویو

با تمام مزایا و راحتی، هر دستگاه دارای معایب خاص خود است. مایکروویو نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین در مبحث مزایا و معایب مایکروویو، این بار نگاهی به معایب آن می اندازیم.

1- غذای خشک

پختن غذا در مایکروویو ممکن است منجر به پختن بیش از حد و خشک شدن برخی از وعده های غذایی به دلیل شدت حرارت بالا شود. مایکروویو با کاهش محتوای آب غذا، غذا را گرم می کند و در نتیجه غذا خشک می شود. اینجاست که استفاده از زمان پخت منطقی و تنظیمات حرارتی بکار می آید.

اطمینان حاصل کنید که غذای شما دارای مقدار کافی آب است. پخت و پز را برای دوره های کوتاه تری شروع کنید و بعد از هر بار غذا را آزمایش کنید تا زمان و دمای پخت ایده آل هر غذا را بیاموزید. این نیز یکی دیگر از عواملی است که در مزایا و معایب مایکروویو وجود دارد.

2- رطوبت در غذا

در حالی که مایکروویو ممکن است به خشک شدن غذا کمک کند، پختن در یک واحد برای مدت طولانی می تواند باعث خیس شدن غذا شود. مایکروویوها اساساً روی یک اصل کاملاً متفاوت کار می کنند. برخلاف سرخ کن های هوا یا اجاق های OTG، مایکروویوها از امواج EM بسیار پرانرژی برای گرم کردن غذا استفاده می کنند.

مولکول های آب در غذا در نتیجه تابش الکترومغناطیسی که برای گرم کردن آن استفاده می شود حرکت می کنند. گرمای تولید شده توسط این حرکت برای گرم کردن غذا یا نوشیدنی در مایکروویو استفاده می شود. و از این رو، رطوبت مایکروویو نمی تواند فرار کند. در غذا متراکم می شود و آن را خیس می کند.

بهترین روش برای یادگیری زمان پخت ایده آل و تنظیم حرارت این است که برای مدت کوتاهی بپزید و در حین پختن غذا را بررسی کنید.

بعد از مدتی کار با مایکروویو، به صورت کامل بر تنظیمات آن واقف خواهید شد!

3- این دستگاه همه کاره نیست

مزایا-و-معایب-مایکروویو-4-مارکیزم

یکی از ایرادات اصلی مایکروفر این است که وقتی صحبت از پخت و پز می شود، نمی توانید متوجه شوید که چقدر همه کاره است. شما می توانید سریع و سالم طیف وسیعی از غذاها را تهیه کنید. با این حال، محدودیت هایی نیز دارد.

یکی از مهم ترین گزینه هایی که در مزایا و معایب مایکروویو وجود دارد، عدم توانایی در پخت، برشته کردن یا سرخ کردن مواد غذایی است. به عنوان مثال، هنگام پخت، نمی‌توانید نتایج قهوه‌ ای یا ترد شدنی را که فر می‌دهد، چه برای خوراکی‌های شور و چه شیرین به دست آورید.

با این حال، مایکروویوهای کانوکشن، بر خلاف مدل‌ های انفرادی، از نظر امکانات پخت و پز بسیار بیشتر می‌ توانند انجام دهند. و حتی با وجود اینکه می‌ توانید غذاهای پیتزا و ساندویچ و حتی کبابی درست کنید، اما مزه آن‌ها مانند زمانی نیست که در مایکروویو OTG به جای مایکروویو کانوکشن درست می‌ شدند.

وقتی صحبت از مصرف‌کنندگانی می‌شود که به دنبال جایگزینی برای سرخ کردن هستند، این نقطه ضعف اصلی است.

4- نیاز به ظروف ویژه

هنگام استفاده از مایکروویو برای پخت و پز، باید بسیار مراقب ظروف یا ظروفی که استفاده می کنید باشید. استفاده از کاسه های مایکروویو که به صراحت برای این منظور ساخته شده اند بی خطر است. بایستی توجه داشته باشید که استفاده از مواد معیوب در مایکروویو می تواند بسیار خطرناک باشد. ظروف قابل استفاده در مایکروویو معمولاً از شیشه، سرامیک یا انواع خاصی از پلاستیک تشکیل شده است. در غیر این صورت، خطر آلودگی مواد سمی و ناخواسته از ظروف پلاستیکی وجود دارد.

Tupperware ظروف عالی ایمن برای مایکروویو می سازد. بیشتر پلیمرهای سفت که معمولاً از پلی اتیلن سخت شده تشکیل شده اند، می توانند به جای آن استفاده شوند.

5- احتمال مسمومیت غذایی

مایکروویوها گاهی اوقات می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند. وجود نقاط گرم و سرد در غذا به دلیل الگوی امواج ایستاده در مایکروویو رخ می دهد زیرا مایکروویو فقط می تواند 1.5 اینچ به غذا نفوذ کند. برای جلوگیری از پخت ناهموار، حفظ شکل و اندازه غذا نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + = 24