شما عاشق آشپزی هستید، اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که آرزو می کنید ای کاش یک دستیار برای انجام تمام کارهای خسته کننده مانند خرد کردن سبزیجات و پوره کردن سیب زمینی داشتید؟ اگر این به نظر شما می رسد، ممکن است یک غذاساز همان چیزی باشد که شما نیاز دارید. راهنمای خرید غذاساز کمک می کند تا بهترین دستیار شخصی را برای خود خریداری کنید.
غذاساز چیست؟
غذاساز یک وسیله آشپزخانه همه کاره است که برای صرفه جویی در وقت و انرژی شما هنگام تهیه غذا طراحی شده است. هر واحد دارای یک پایه، یک کاسه مخلوطکن پلاستیکی، تیغههای قابل جابجایی و یک درب است و همچنین معمولاً دارای سرعتهای متغیر و عملکرد پالس هستند.
شما می توانید سبزیجات را خرد کرده و خرد کنید و حتی خمیر را در یک غذاساز مخلوط کنید، اما آنها واقعاً می توانند تقریباً هر کاری مربوط به تهیه غذا را انجام دهند. آنها را تکه تکه می کنند، تکه می کنند، خرد می کنند، رنده می کنند، پوست می کنند، له می کنند، پوره می کنند، مخلوط می کنند، ورز می دهند، آسیاب می کنند و امولسیون می کنند. مخلوط کن را اضافه کنید و می توانید آجیل و ادویه ها را خرد کنید، یخ را خرد کنید و سوپ های خنک شده را مخلوط کنید.
نکات مهم در راهنمای خرید غذاساز
1- ذخیره سازی برای تمام قطعات و قطعات اضافی
یک کشوی ذخیره سازی داخلی یا جعبه ذخیره سازی جداگانه، همه ضمیمه ها را در کنار هم نگه می دارد، که راه خوبی برای محافظت از تیغه ها (و انگشتان شما) است. برخی از مدل ها به اندازه کافی بزرگ نیستند تا تمام تیغه ها و لوازم جانبی موجود در دستگاه را در خود جای دهند، در حالی که سایر ظروف بسیار بزرگ و حجیم هستند و می توانند فضای قابل توجهی را در کمد شما اشغال کنند.
2- اندازه کاسه
اندازه کاسه غذاساز از مدلی به مدل دیگر متفاوت است، بنابراین به این فکر کنید که برای چه کاری از آن استفاده می کنید و مقدار غذایی که برای پردازش نیاز دارید. یک مینی کاسه پردازنده که در داخل کاسه غذاساز اصلی قرار می گیرد برای کار با مقادیر کم، تهیه پستو و سس مایونز و آسیاب آجیل عالی است. یک دستگاه آسیاب جداگانه می تواند همین کار را انجام دهد.
3- کاسه مهر و موم شده
به دنبال یک کاسه مهر و موم شده (یعنی کاسه ای بدون سوراخ در وسط که دوک به داخل آن می رود) باشید تا از آشفتگی و سهولت ریختن بار جلوگیری کنید.
4- نبض
یک عملکرد پالس، انفجارهای کوتاهی از قدرت را ایجاد می کند، که به توزیع یکنواخت بار و ایجاد یکنواختی یکنواخت کمک می کند، به خصوص در هنگام ترکیب مقادیر کمتر. این می تواند یک دکمه یا یک شماره گیری پالس باشد، اما ما فکر می کنیم استفاده از یک دکمه آسان تر است.
5- تیغه پردازش
تیغه پردازش باید تا حد امکان پایین کاسه قرار گیرد. این باعث می شود که مواد غذایی به درستی مخلوط شوند و زیر تیغه گیر نکنند. جایگیری این تیغه به قدری مهم است که در راهنمای خرید غذاساز جای دارد.
6- تیغه برگشت پذیر
یک تیغه برگشت پذیر دارای یک تیغه توری در یک طرف و یک تیغه برش در طرف دیگر است – این کار مفید است زیرا تعداد تیغه های جداگانه ای را که برای ذخیره کردن نیاز دارید کاهش می دهد.
7- تیغه های رنده
بسته به تطبیق پذیری غذاساز، بسیاری از آنها می توانند با طیف وسیعی از لوازم جانبی (گاهی اوقات موارد اضافی اختیاری) عرضه شوند که می توانند به ضخامت های مختلف از تیغه های برش ریز یا ژولین گرفته تا برش های ضخیم پنیر برش یا رنده شوند.
8- سایزهای لوله های انتقال مواد غذایی
اندازههای مختلف لولهها مفید هستند تا مواد غذایی مختلف را به راحتی با حداقل برش مورد نیاز عبور دهند. برخی از مدلها دارای یک لوله ورودی دوتایی هستند – این یک لوله استاندارد با یک لوله کوچکتر است که اجازه میدهد تا غذاهای کوچکتر یا نازکتر برای کنترل بهتر هنگام برش یا خرد کردن به داخل غذاساز هدایت شوند.
9- پایه لاستیکی
پایه های لاستیکی روی واحد موتور می تواند به پایدار نگه داشتن آن در حین استفاده از دستگاه کمک کند.
10- تیغه تراشه
اگر می خواهید چیپس یا نوار سبزیجات درست کنید به این نیاز خواهید داشت.
11- ضمائم دیسک
اگر می خواهید خامه را بزنید یا سفیده تخم مرغ را بزنید به اینها نیاز دارید.
12- تیغه خمیر
معمولاً پلاستیکی است، اگر می خواهید مقداری خمیر را هم بزنید، این کار مفید است.
13- آبمیوه گیری
تعدادی از مدل ها دارای آبمیوه گیری مرکبات هستند. برخی از آنها دارای دستگاه آبگیر برای آب گیری انواع دیگر میوه ها و سبزیجات نیز هستند.
14- حداکثر ظرفیت دیسک
غذاسازهای زیادی با این ضمیمه عرضه نمی شوند. اما اگر قصد دارید از غذاساز خود برای تولید مایعاتی مانند شیر بادام استفاده کنید، این اتصال ضروری است. نیروی موجود در کاسه پردازنده را تغییر می دهد تا هر مایعی را که به سمت بالا بالا می رود به داخل کاسه برگرداند. با استفاده از این ضمیمه می توانید از حداکثر ظرفیت مایع نهایت استفاده را ببرید و در عین حال از پاشش مایع به بیرون از پردازنده جلوگیری کنید. به همین دلایل است که این موضوع در راهنمای خرید غذاساز نقش دارد.
15- پیوست مخلوط کن
برخی از غذاسازها دارای یک ضمیمه مخلوط کن هستند، اما اگر از قبل یک مخلوط کن جداگانه دارید، این یک چیز ضروری نیست.
16- ترازوهای یکپارچه
داشتن اینها هنگام افزودن مواد مفید است. توصیه می شود غذاساز را در یک نقطه روی نیمکت بگذارید و حرکت را به حداقل برسانید تا از آسیب دیدن فلس جلوگیری شود.
17- کاسه مخلوط کن و کاسه شیرینی پزی
این ها می توانند بزرگتر از کاسه غذاساز باشند و به سختی می توان آنها را ذخیره کرد. اما برای مخلوط کردن خمیر کیک، خمیر و شیرینی مفید است.
غذاسازها چقدر پر سر و صدا هستند؟
نمی توان انکار کرد که غذاساز یک وسیله پر سر و صدا است. اگر به دنبال مدلی هستید که ساکت باشد، بعید است مدلی را پیدا کنید که کاملاً از آن راضی باشید. ما اندازهگیری نویز پردازندههای مواد غذایی را که آزمایش کردهایم انجام دادهایم و متوجه شدیم که بین ۶۸ دسیبل تا ۹۲ دسیبل است. در مقایسه، یک مکالمه معمولی تقریباً 60 دسی بل انجام می شود، در حالی که ترافیک شهری حدود 80 دسی بل اندازه گیری می شود.
ما نویزهای بالای 70 دسی بل را نویز و خوانش های بالای 80 دسی بل را بسیار نویز می دانیم. کمصداترین مدلهایی که آزمایش کردهایم همچنان از شما میخواهند که اگر در حال مکالمه هستید، صدای خود را بلند کنید، اما گوش دادن به بلندترین مدلها مانند شنیدن یک موتور سیکلت در فاصله هشت متری است.
آیا می توانید از مخلوط کن به عنوان غذاساز استفاده کنید؟
این دستگاه ها برای عملکردهای مختلف مناسب هستند. مخلوط کن برای اسموتی ها، سوپ ها و میلک شیک ها ایده آل است، در حالی که غذاساز برای مراحل مختلف تهیه یک وعده غذایی مانند خرد کردن، خرد کردن و مخلوط کردن ایده آل است. غذاسازها ضمیمه های زیادی دارند و سازندگان شروع به اضافه کردن ضمیمه پارچ مخلوط با برخی از مدل ها کرده اند. پس به کدام یک نیاز دارید؟
اگر فضای نیمکت محدودی دارید یا از قبل یک مخلوط کن دارید، یک غذاساز مستقل انتخاب خوبی است. در غیر این صورت ممکن است بخواهید یک غذاساز و مخلوط کن ترکیبی را در نظر بگیرید، اما ممکن است حجیمتر و نگهداری آنها سخت باشد.
همچنین باید به این فکر کنید که از غذاساز خود برای چه کاری استفاده خواهید کرد. اگر آشپز مشتاقی هستید و به طور کلی مقدار بیشتری غذا تهیه می کنید، یکی از پردازنده های بزرگتر با همه زنگ ها و سوت ها در کنار شما خواهد بود. برای استفاده حداکثری از آن، این مدلهای شیک و اغلب حجیم میتوانند به وسیلهای دائمی بر روی نیمکت آشپزخانه شما تبدیل شوند. (اما ذخیرهسازی برای همه لوازم جانبی ضروری است).
مینی غذاساز چیست؟
اگر فقط گاهی از غذاساز یا برای مقادیر کمتری مانند کاری، آجیل خرد شده، آرد سوخاری و پستو استفاده میکنید، یک غذاساز کوچک که به سرعت از کمد بیرون بیاید، تنها چیزی است که نیاز دارید. ظرفیت آنها معمولاً تا 1 لیتر است و جمع و جور و سبک بودن آنها را به راحتی نگهداری و تمیز می کند.
برخلاف غذاسازهای بزرگ سنتی، مینیپردازندهها معمولاً دارای یک لوله بزرگ یا تیغههای انتخابی برای کارهایی مانند خرد کردن و برش دادن نیستند. به این معنی که قادر به برش و رنده کردن نیستند. همچنین می توانید از بسیاری از مخلوط کن های چوبی با کاسه فرآوری استفاده کنید.
استفاده از غذاساز برای کاهش ضایعات:
یک غذاساز می تواند به کاهش مقدار مواد غذایی فرآوری شده ای که خریداری می کنید کمک کند، که می تواند مقدار بسته بندی را که به خانه می آورید کاهش دهد. همچنین می تواند به کاهش ضایعات غذایی شما کمک کند. راهنمای خرید غذاساز کمک می کند بهترین گزینه بر این اساس را انتخاب کنید. در اینجا چند نکته و ایده مفید وجود دارد.
- نان بیات را می توان به پودر سوخاری تبدیل کرد و سپس در فریزر نگهداری کرد.
- سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمینی، پیاز و کرفس را می توان با ضمیمه اسلایسر برش داد، سپس بلانچ و منجمد کرد.
- گیاهان را می توان در یک پردازنده کوچک با کمی روغن پردازش کرد. و در ظروف کوچک یا قالب های یخ قرار داد و منجمد کرد.
- پستوی خود را با هر گیاه برگ نرم درست کنید – جعفری با کمی لیمو، روغن زیتون و سیر عالی است. حتی می توانید هر نوع آجیل را اضافه کنید تا بافت خامه ای به آن بدهید. تا یک هفته در یک شیشه در یخچال نگهداری کنید و روی سبزیجات برشته، ماهی، مرغ و هر نوع گوشت بپاشید یا در سس سالاد استفاده کنید.
- سبزیجات خرد شده یا خرد شده را می توان ترشی کرد. این یک راه عالی برای حفظ کلم، هویج، بادمجان، کدو سبز و خیار است.
- تکه های سبزیجات را ریز خرد کنید تا نبات های گیاهی درست کنید یا به بولونیز اضافه کنید.
- برش های باقی مانده از پنیر و سبزیجات را می توان با استفاده از ضمیمه خردکن رنده کرد و به شکل سرخ کردنی سبزیجات در تابه سرخ کرد.
تمیز کردن غذاساز
بسیاری از تولیدکنندگان اظهار می کنند که کاسه ها و لوازم جانبی آن معمولاً در قفسه بالایی و در چرخه دمای پایین تر قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند. با این حال، ماشین ظرفشویی می تواند سطح کاسه های غذاساز شما را کدر کند. و توصیه می کنیم از قرار دادن هر قطعه در ماشین ظرفشویی خودداری کنید.
به جای آن، پیشنهاد می کنیم از چند قطره مواد شوینده با کمی آب استفاده کنید و آن را در غذاساز بریزید و بگذارید تا در هوا خشک شود. اگر این مورد از موارد راهنمای خرید غذاساز برای شما حائز اهمیت است، در زمان انتخاب و خرید توجه ویژه ای به آن داشته باشید و حتما درباره آن از فروشنده بپرسید.