ابزارهای آشپزخانه

موکاپات چیست و چه کاربردی دارد؟

موکاپات-چیست-و-چه-کاربردی-دارد-مارکیزم

زمانی که دسترسی به دستگاه های اسپرسوساز برقی ندارید می توانید با آن بر روی شعله گاز قهوه درست کنید.حتی زمانی که در طبعیت هستید می توانید آن را بر روی شعله آتش قرار دهید و یک قهوه اسپرسو ساده نوش جان کنید. البته موکاپات توانایی آماده سازی قهوه ای در حد و اندازه های اسپرسوسازهای برقی را ندارد ولی در هر شرایطی به سادگی در دسترس است. این دستگاه، وسیله ای فوق العاده برای کسانی است که نوشیدن قهوه یکی از ارکان اصلی روز آن هاست. بنابراین در مقاله به پرسش موکاپات چیست به صورت مفصل پاسخ داده ایم:

موکاپات چیست؟

موکاپات-چیست-مارکیزم

از آن زمان فهمیدیم که موکاپات یک وسیله نفوذی ساده اما مبتکرانه است. لازم به توضیح است که: «همان طور که آب در محفظه پایینی شروع به جوشیدن می کند، بخار آب را به سمت فیلتر میانی که در آن قهوه را استخراج می کند، می راند و آن را از طریق اسپیگ هل می دهد.”

موکا پات در اوایل دهه 1930 توسط مهندس ایتالیایی و فلزکار آلومینیوم آلفونسو بیالتی به عنوان روشی آسان و مقرون به صرفه برای تهیه قهوه در خانه اختراع شد. در آن زمان، قهوه تقریباً به طور انحصاری در قهوه خانه ها تهیه و مصرف می شد.

ساخته بیالتی، موکا اکسپرس، تا حد زیادی رایج‌ترین گلدان موکا است که امروزه فروخته می‌ شود و شناخته‌ شده‌ ترین! دارای سه جزء اصلی ساخته شده از آلومینیوم ریخته گری است: یک پایه هشت ضلعی، یک صافی قیفی شکل و یک پارچ زاویه ای با درب لولایی در بالا. کریستینا لپوراتی، مدیر صادرات صنایع بیالتی، گفت که این طرح از معماری آرت دکو و دامن های زنانه در دهه 1930 الهام گرفته شده است، و “در طول سال ها، تنها تغییرات جزئی در شکل داشته است.”

تاریخچه موکاپات

تاریخچه-مارکیزم

کمبود آلومینیوم در طول جنگ جهانی دوم تقریباً باعث نابودی موکا اکسپرس شد، اما زمانی که پسر آلفونسو، رناتو، کسب‌ و کار را در دست گرفت و l’Omino con i baffi («مرد کوچک با سبیل‌ ها») را به عنوان طلسم آن معرفی کرد، فروش دوباره افزایش یافت. اواخر دهه 1950 شخصیت – که تصویرش بر اساس خود رناتو است و در کنار هر موکا اکسپرس چاپ شده است – به اندازه اختراع آلفونسو نمادین شده است. (زمانی که رناتو درگذشت، در سال 2016، بقایای سوزانده شده او در یک موکا اکسپرس مخصوص به خاک سپرده شد.) در طول سال ها، موکا اکسپرس در موزه هنر مدرن و کوپر هیویت در شهر نیویورک، در موزه علوم لندن به نمایش گذاشته شده است. و در موزه طراحی Triennale در میلان، از جمله.

برخلاف بسیاری دیگر از قهوه سازهای اجاق گاز، موکا دیگ از سبک استخراج تحت فشار استفاده می کند. جسی واشبرن، نویسنده قهوه بطری آبی، می‌گوید: «آب در پایین‌ترین محفظه می‌جوشد و از طریق فیلتر به شکل بخار به سمت بالا فشار می‌آورد، و افزود که قهوه‌ای که دم می‌کند چسبناک و قوی است.

اگرچه من با قهوه ای که در یک ظرف موکا درست می کنم مانند اسپرسو رفتار می کنم – اضافه کردن کمی شیر برای یک کورتادو مصنوعی یا مقدار زیادی شیر (و در مورد من شکر) برای یک لاته – در واقع اینطور نیست. اسپرسو به راحتی می تواند به تنهایی بماند، در حالی که قهوه موکا با کمی آرایش طعم بهتری دارد.

لپوراتی گفت: «اسپرسو یک نوشیدنی قوی‌تر و پر حجم‌تر از قهوه موکا است.

انقلاب موکا

نوآوری که توسط Moka Express Bialetti در سال 1933 معرفی شد دقیقاً در فیلتر فشار نهفته است. هدف این بود که نوعی قهوه را به خانه‌ های ایتالیایی‌ ها بیاوریم که تا آن زمان فقط در کافه‌ ها یا رستوران‌ ها تجربه می‌ شد. کمی نوآوری، اما یک انقلاب بزرگ. به همین دلیل است که اغراق نیست اگر بگوییم در تاریخ قهوه، قبل و بعد از موکا وجود دارد. نه تنها از مواد مختلف ساخته شده است، بلکه نشان دهنده فلسفه متفاوتی نیز می باشد. در حالی که سایر قهوه سازها از نیروی جاذبه استفاده می کنند، همانطور که قبلا دیده شد، قابلمه موکا تماماً در مورد فشار است. که شبیه دستگاه های اسپرسوساز است. به طور دقیق تر، فشار استاندارد دستگاه های اسپرسوساز مدرن حداقل 9 بار است. از سوی دیگر، موکا از فشاری در حدود 1.5 بار استفاده می کند.

نحوه استفاده از موکاپات چیست؟

نحوه-استفاده-مارکیزم

استفاده از موکا پات بسیار ساده است. نوع قهوه ای که استفاده می کنید به ذائقه شما بستگی دارد. شما می توانید هر رست را که دوست دارید خریداری کنید. چه خودتان دانه‌ها را آسیاب کنید یا آن‌ها را از قبل آسیاب کنید، باید مطمئن شوید که دانه‌ ها ریزتر از آنچه برای قهوه‌ ساز قطره‌ ای نیاز دارید آسیاب می‌ شوند، اما درشت‌ تر از آنچه در یک اسپرسو معمولی استفاده می‌کنید.

کار را با پر کردن محفظه پایین با آب داغ شروع می کنید تا به دریچه ته آبجوش برسد. (استفاده از آب سرد در محفظه و سپس جوشاندن آن روی اجاق گاز باعث گرم شدن بیش از حد زمین و ایجاد طعم سوختگی، فلزی و تلخ می شود، بنابراین بهتر است آب را از قبل بجوشانید و آماده کنید.)

سبد فیلتر را در محفظه پایینی قرار دهید و آن را با تفاله (به طور ایده آل نسبت قهوه به آب 1:10) پر کنید، آن را با قاشق یا انگشتان خود صاف کنید، اما مطمئن شوید که آن را کوبیده نکنید. مطمئن شوید که هر گونه محل سست را از لبه سبد پاک کنید تا محفظه بالایی به درستی پیچ شود. از آنجایی که محفظه پایین اکنون با آب داغ پر شده است، قبل از پیچاندن روی آن، باید آن را با حوله بگیرید.

آماده شده قهوه در موکاپات چیست؟

و حالا تماشای زنده شدن قهوه (چیزی که مردم عادی از آن به عنوان “دم کردن” یاد می کنند). قابلمه موکا را روی حرارت متوسط قرار دهید تا شعله کف آن را بگیرد و درب آن را باز بگذارید. هنگامی که آب در محفظه پایین شروع به جوشیدن می کند، فشار قهوه را به سمت بالا به محفظه بالایی فشار می دهد و با جریانی آرام و پیوسته از دهانه خارج می شود. اگر دم کرده شروع به جهش کند، این معمولاً نشانه ای است که آب خیلی داغ است.

وقتی رنگ قهوه روشن‌تر شده و شروع به پاشیدن می‌کند، می‌دانید که دم کردن تمام شده است. قابلمه را از روی حرارت برداریم و محفظه پایینی را زیر آب سرد قرار دهیم، آن را با دقت کج کنیم تا قهوه بیرون نریزد. به گفته Stumptown، این به خنک شدن آن کمک می کند، فرآیند استخراج را متوقف می کند و از به دست آوردن طعم فلزی قهوه جلوگیری می کند.

پاشیدن موکا عطر قهوه را آزاد می کند

ما به لحظه ای رسیده ایم که موکای خود را روی اجاق گاز بگذاریم. پس از اینکه محفظه زیرین و کلکتور را محکم پیچ کردید، قهوه ساز روی اجاق گاز یا صفحه القایی قرار می گیرد. بهترین کار این است که قهوه را روی حرارت کم و در تمام مدت زمان لازم آماده کنید.

هنگامی که آب به جوش می آید (یا به طور دقیق یک لحظه قبل از آن)، بخار فشار داخل ظرف گرمایش را افزایش می دهد. این کار آب را از فیلتر و قهوه آسیاب شده در آن رانده می شود. تزریق از طریق ستون کوچک به صعود خود ادامه می دهد تا به جمع کننده بالایی برسد.

هنگامی که آب داخل محفظه پایین تقریباً از بین می رود، بخار از قهوه ساز بالا می رود تا به محفظه بالایی فرار کند. در آن لحظه است که می‌توانیم صدای پاشیدن مشخصه دیگ موکا را بشنویم. برخی حتی آن را به عنوان موسیقی متن یک روال صبحگاهی کامل تعریف می کنند. صدای نهایی، همراه با بویی که آزاد می شود، به ما هشدار می دهد که قهوه آماده ریختن در فنجان است. این آغاز سفر دیگری است، سفری با ذوق و لذت. با این حال، برای موکا، زمان استراحت است، اما آماده بازگشت به محل کار در صورت نیاز است. از این گذشته ، قابلمه موکا به طور ویژه طراحی شده است تا فشار را به خوبی تحمل کند …

آیا موکا پات یک دستگاه اسپرسوساز است یا نه؟

آیا-موکا-پات-یک-دستگاه-اسپرسوساز-است-یا-نه-مارکیزم

اگرچه این کاپوچینوی خانگی آشنایی با زندگی اداری یا راحتی یک کافی شاپ دنج را به همراه ندارد، اما سازش خوبی است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که حتی اگر از تفاله اسپرسو استفاده می کنید، از نظر فنی یک اسپرسوی واقعی درست نمی کنید. (و اگر می‌خواهید در مورد دستگاه‌های اسپرسوساز خانگی مورد علاقه ما بخوانید، می‌توانید به این سمت بروید.) طبق این مطالعه در مورد استخراج قهوه با فشار بخار، فشاری که در موکا پات (حدود یک تا دو بار) ایجاد می‌شود به هیچ وجه نزدیک نیست. به اندازه یک دستگاه اسپرسوساز استاندارد (نه میله) قوی است. در عوض، یک شات غلیظ قهوه درست می کنید. در اینجا می توانید در مورد تفاوت قهوه و اسپرسو بیشتر بخوانید.

من یک سلب مسئولیت مشابه در مورد دستگاه کف‌ساز شیر دارم: ساختار فومی که آن ایجاد می‌کند با آنچه که از چوب بخار در دستگاه اسپرسوساز دریافت می‌کنید متفاوت است. دومی بیشتر بافت خشک دارد، در حالی که اولی ضخیم تر و ابریشمی تر است. با این وجود، این ابزارها اسپرسو و شیر کف شده خوبی را در خانه ایجاد می کنند، به خصوص اگر زمان یا پول لازم برای سرمایه گذاری در تجهیزات واقعی را ندارید.

چگونه ترکیب مناسب قهوه تفاوت را ایجاد می کند

موکاپات چیست؟ هنگامی که محفظه پایین با آب پر شد، فیلتر قیف باید در داخل آن قرار گرفته و با قهوه آسیاب شده پر شود. حواستان باشد که همه ترکیب ها یکسان نیستند. برای تهیه یک اسپرسوی نفیس، تفاله های قهوه باید کیفیت خوبی داشته باشند. اول از همه، باید انتخاب ترکیب را در نظر گرفت. سپس برشته کردن یک مرحله مهم است: این لحظه ای است که در آن عطر قهوه شکوفا می شود.

فرآیند برشته کردن طولانی و کنترل شده، کل طیف معطر قهوه را افزایش می دهد. در نهایت به نوع قهوه خریداری شده توجه کنید. ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما مهم است که مطمئن شوید که واقعاً قهوه را برای گلدان های موکا خریداری می کنید. برخلاف دستگاه های اسپرسوساز، قهوه برای موکا آسیاب درشت تری است. در حین تجزیه و تحلیل نحوه عملکرد موکا، اندازه تفاله قهوه شایسته ذکر ویژه است. آسیاب کالیبره‌شده، که به‌طور خاص برای موکا انجام شده است، به شما امکان می‌دهد یک قهوه خامه‌ای و پر بدن درست کنید که با شدت معطر آن مشخص می‌شود.

چگونه یک موکا پات را تمیز می کنید؟

اگرچه هرگز نباید آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید یا با مواد ساینده خشن تمیز کنید، تمیز کردن موکا پات واقعاً بسیار ساده است. برای استفاده روزانه، فقط سبد فیلتر را با آب داغ بشویید (از استفاده از صابون ظرفشویی خودداری کنید، زیرا فلز می تواند آن را جذب کند و طعم های بدی را منتشر کند) و پس از دور ریختن تفاله قهوه کاملا خشک شود. با یک حوله کاغذی هر گونه محلول یا چکه های سرگردان را پاک کنید و مطمئن شوید که کل موکا پات شما همیشه خوب و خشک است قبل از اینکه آن را در جایی نگهداری کنید.

بهترین قهوه برای موکاپات چیست؟

بهترین-قهوه-مارکیزم

می‌توانید از هر قهوه‌ای که دوست دارید در یک قابلمه موکا استفاده کنید—درشتی آسیاب در اینجا مهمتر از برشته کردن است. تفاله ها باید درشت تر از مقدار لازم برای دستگاه اسپرسوساز باشد، اما ریزتر از آن چیزی باشد که در قهوه ساز قطره ای استفاده می کنید. اگر از آسیاب فرز استفاده می کنید، یک آسیاب “ریز” یا “متوسط ریز” کار خوبی خواهد بود.

آیا ظرف موکا با اجاق گاز القایی کار می کند؟

پاسخ اینجاست: بستگی به موکا پات دارد! یکی از انتخاب های برتر ما، از Bialetti، با اجاق های القایی سازگار است.

بهترین موکاپات چیست؟

پس از آزمایش 11 موکا پات، موارد مورد علاقه ما هر دو از یک شرکت می آیند: Bialetti Moka Express و Bialetti Venus Moka Pot.

سادگی و هویت موکاپات چیست؟

سادگی-و-هویت-موکاپات-چیست-مارکیزم

یک موکا قبل و بعد در تاریخ قهوه وجود دارد. از زمانی که موکا اکسپرس اختراع شد، تهیه قهوه در خانه بسیار آسان شده است. در واقع، لحن را برای یک مراسم واقعی روزانه، که از حرکات طبیعی تشکیل شده بود، تنظیم کرد. آنقدر طبیعی که همه نمی دانند موکا واقعاً چگونه کار می کند – علیرغم این واقعیت که هر روز هزاران و هزاران قهوه در ایتالیا و فراتر از آن تهیه می شود. برای کمک به درک نحوه عملکرد موکا، اجازه دهید شما را به سفری ببریم تا عنصر نمادین صبح بخیر، روش ایتالیایی را کشف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

85 − 83 =
Powered by MathCaptcha